[ 18 05 2011 ]

Канцеларијски простор компаније TV Shop

Ово је изванредан пример како уз помоћ KNX/EIB система мали простор може бити изузетно функционалан и комфоран.

Канцеларија је површине око 25квм и намењена је као радни и конференцијски простор главним менаџерима компаније. Помоћу KNX/EIB-а управља се са 12 група светала, 4 ролетне, 4 застора и 2 кип моторна прозора. У чајној кухињи и тоалету светло и вентилатор контролишу се детектором присуства.

Корисницима је омогућено да користе 6 сцена: COMFORT, STAND BY, WORK, MOVIE, RELAX и NIGHT. Све сцене позивају се и снимају помоћу GIRA троструких тастера. Све сцене осим STAND BY корисник може да редефинише по потреби. У сцену MOVIE укључени су застори на прозорима, а покретањем ове сцене укључује се телевизор. Сцена NIGHT је предвиђена да искључује сва светла у канцеларији, а сцена STAND BY поред светала искључује климу, рингле, вентилаторе и телевизор.

Помоћу HomeServer-а визуелизација је доступна на рачунарима у локалној и интернет мрежи као и на iPad-у. Помоћу BITWISE-а омогућена је контрола телевизора преко iPad-a и преко HomeServer-a.

HomeServer визуелизација Home Server - ролетне Home Server визуелизација

 

Уграђен је и GIRA Doorcommunication систем који је повезан и на улазна врата зграде и на улазна врата канцеларије. Унутрашње јединице са командама за отварање врата и спикерфоном постављени су на радни сто у GIRA кућиштима за ту намену.

Osmrtnicama ba

« Претходна страна

Референце (интегрисање система)

© Smartko Group 2011, Паметна решења за интегрисање система
Powered by PlumDesign
Врх стране