[ 23 07 2009 ]

Ексклузивни стамбени објекат INFINITY, Београд

Инфинити садржи шест стамбено-пословних апартмана од другог до седмог спрата. Сваки од њих заузима једну целокупну етажу осим апартмана на последњем спрату који је двоетажан.

Урађена је комплетна интеграција система климатизације, расвете, ролетни, аудио видео опреме и техничке просторије KNX/EIB технологијом.

www.infinity-beograd.com

Smartko решење за комплетну интеграцију

Зграда INFINITY опремљена је најсавременијим електронским, електричним и електромеханичким системима који су интегрисани у јединствени систем управљања или „Building Management System“ базиран на KNX/EIB стандарду. Овакво решење за управљање објекта пружа изузетан комфор уз рационалну потрошњу енергије, већу сигурност и лаксе одржавање.

KNX/EIB систем представља модеран и поуздан „Building Management System“ који омогућава ефективну контролу и интеграцију више система у јединствен систем управљања. Building Management System у згради INFINITY обједињује:

 • осветљење
 • прозорске засторе и венецијанере
 • HVAC систем (грејање, вентилација, климатизација и хлађење)
 • аудио/видео систем
 • визуелизацију и приступ преко локалне мреже и интернета
 • противпровални, противпожарни систем и видео надзор

Уграђена опрема је врхунског квалитета и префињеног дизајна а настала је као резултат дугогодишњег искуства у индустријској и кућној аутоматици великих светских произвођача GIRA, SIEMENS, REVOX и Philips PRONTO.

Осветљење управљано овим системом долази до пуног изражаја креирањем светлосних сцена и ефеката који се једноставно креирају и једноставно позивају. Све идеје инвеститора или пројектанта, око управљања светла, могу да буду реализоване, а што је још важније, да током експлоатације буду потпуно редефинисане, а да се при томе не врши никаква промена у електричним инсталацијама – све промене су програмског типа и своде се на једноставно и краткотрајно репрограмирање система.

Прозорски застори и венецијанери контролишу се на сличан начин као светла али су заједно са расветом и климатизацијом интегрисани у предефинисане сцене, које лако могу да буду промењене према жељама укућана.

HVAC систем се састоји од: подног и зидног грејања и хлађења и система вентилације којим се убацује оплемењени ваздух из клима коморе. „Building Management System“ омогућава оптимално управљање грејања, климатизацијеи вентилације и по критеријуму комфора и по критеријуму уштеде енергије. Задати су предефинисани режими али могуће је контролисати температуру у свакој просторији посебно.

Аудио/видео систем такође је део паметне инсталације захваљујући моћним даљинским управљачима Philips Pronto и мултизонском аудио систему REVOX. Четири даљинска управљача, за дневну, спаваћу и две дечије собе, путем локалне бежичне мреже контролишу све аудио и видео уређаје као и светла, ролетне и температуру у просторији. Користи се и за позивање сцена, за приказивање слике са IP камера и преглед садржај са интернет сервиса за новости и временску прогнозу.

Дневни боравак са трпезаријом кухињом су једна музичка зона, спаваћа соба са купатилом друга и дечије собе су две музичке зоне. Помоћу REVOX аудио сервера могуће је у свим зонама независно пуштати музику. Једним притиском на тастер „Party“ у свим зонама звук је временски синхронизован што је практично немогуће извести класичном аудио/видео опремом. Контролисање звука и бирање песама и радио станица могуће је помоћу PRONTO даљинског управљача, GIRA зидних контролера, екрана осетљивог на додир, iPhone-а, PC рачунара.

Визуелизација за зидни екран осетљив на додир, PRONTO даљинце и PC лаптоп рачунаре урађена је по мери за овај објекат. Интуитиван графички интерфејс пружа брзо кретање по простору објекта и једоставну контролу свих функција. Омогућен је и приступ преко интернета тако да је надзор и контрола могућа са било ког места на планети.

Сигурносни систем интегрисан у објекту ИНФИНИТY подразумева: противпровални и противпожарни систем, детекцију поплаве, видео надзор и систем аларма.

Фотографије ентеријера: Insomnia


Press clipping:

 • Počela trka za najskuplje stanove u Beogradu - šta sve ulazi u cenu od gotovo 3 mil EUR?

  Trka za najskuplje stanove u Beogradu je počela. U samom centru prestonice, u Dobračinoj 8, niče "Infinity" najluksuznija zgrada na Balkanu. Kako nezvanično saznajemo kvadrat staje oko 9.000 EUR pa će stan od 260 m2 u ovoj sedmospratnici koštati 2.340.000 EUR. Za one sa većim prohtevima na sedmoj i osmoj etaži je "penthouse" ukupne površine oko 460 m2. Inače, zgrada ima jedan lokal i samo šest stanova. Gradnja je počela u julu 2008. a kraj je predviđen za sredinu 2010. godine.
  E-kapija

 • Investitori ulagali u skupa zdanja

  Drugo mesto je zauzela zgrada “Infinity” koja se nalazi na razdaljini od nekoliko desetina metara od Narodnog pozorišta u Beogradu. Za zgradu bi se moglo reći: vaše je samo da se rodite, a ostalo su smislili projektanti. Na sve strane tehnologija, sedenje na terasi usred zime, muzika koja vas prati kako hodate kroz stan, neverovatno zdrava klima. A cena stana …. pa, socijalno stanovanje to sigurno nije. Vrlo, vrlo zanimljiv i vrlo, vrlo skup objekat.
  Blic.rs

 • Stanovanje „na klik”

  UDOBNOST- U najužem centru grada u Dobračinoj 8 sagrađena je luksuzna zgrada „Infiniti“ – „pametna zgrada“ koja štedi energiju i u kojoj je sve automatizovano, a cena kvadrata je od 7.000 do 9.000 evra.
  24sata.rs

 • Gajba od dva miliona evra

  TAJ koji bi dao 2.300.000 evra za stan u prvoj stambenoj „pametnoj“ zgradi u Beogradu garant je „van pameti“ - prva je rečenica koja prosečnom Srbinu prođe kroz glavu kada čuje koliko košta najskuplji stan u državi, onaj u Dobračinoj 8, površine 260 kvadrata. Jer, šta to, pobogu, može toliko da košta? Ili je i ovo samo još jedan „ventil“ za biznismene i estradne zvezde, koji ne znaju šta će s parama?
  Novosti.rs

 • Beskrajni luksuz „Infinitija” u Dobračinoj

  Ko ima beskonačno mnogo para i želi da ih uloži u beskonačni komfor, moći će odmah pored „Konja” na Trgu republike da uživa u bazenu na krovu i termalnoj banji u prizemlju. U kući koju su investitori nazvali „Infiniti” i čije su dveri za „Politiku” otvorili, dan ranije od zakazane medijske promocije, ima svega toga.
  Politika.rs

 • "Pametni" stanovi za štednju

  U centru Beograda izgrađeni stanovi čiji kvadrat košta više od 7.000 evra. Reč je o "pametnoj" zgradi koja štedi energiju i u kojoj je sve automatizovano.
  RTS.rs

 • Конкуренцијом до инвестиција

  Како већа конкурентност Србији може донети више инвестиција и како ће изгледати станови у будућности?
  RTS.rs (ТВ емисија ОКО)

 • INFINITY - NOVA ARHITEKTURA U BEOGRADU

  Инсерт 1 телевизијске емисије ГРАДОЛОГИЈА на Студију Б
  Studio B

 • STANOVI U OBJEKTU INFINITY  

  Инсерт 2 телевизијске емисије ГРАДОЛОГИЈА на Студију Б
  Studio B

« Претходна страна

Референце (интегрисање система)

© Smartko Group 2011, Паметна решења за интегрисање система
Powered by PlumDesign
Врх стране